Hautaaminen

Mikäli hautaatte lemmikin itse, täytyy seuraavat asiat ottaa huomioon:
Hautaaminen ei saa aiheuttaa vaaraa ihmisten tai eläinten terveydelle.

Seuraavat alueet eivät ole soveltuvia hautaamiselle:

Lemmikki tulee haudata vähintään yhden metrin syvyyteen ja hauta pitää sulkea huolellisesti ja tiiviisti, jotta muut eläimet eivät pääse käsiksi haudattuun lemmikkiin. Lisätietoja hautaamiseen liittyen saatte oman kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta.

Lemmikin hautaaminen lemmikkien hautuumaalle

Useilla paikkakunnilla on eläinten hautausmaa jonne lemmikin voi haudata. Alla on yhteystietoja eläinten hautausmaille toimialueillamme:

Tuhkaus

Lemmikki on mahdollista tuhkata pieneläinkrematoriossa eli lemmikkituhkaamossa.
Lemmikin tuhkauksessa on kaksi vaihtoehtoa: yksilötuhkaus ja muistotuhkaus.

Löydät listätietoja yhteistyötuhkaamoistamme täältä: Tuhkaamot

Suru – Miten selviän tästä?

Suru on luonnollinen tunne rakkaan lemmikin poisnukkumisen jälkeen
Perheenjäsen on poissa ja jokapäiväinen elämänne on erilaista ilman sitä.
Vaikka lemmikkimme eläisi pitkään, epäonneksemme se on ihmiselämän mittapuulla tavallisesti varsin lyhyt aika. Tunnesidos meidän ja lemmikkiemme välillä on kuitenkin hyvin vilpitön ja voimakas.

Surun läpikäyminen on hyvin yksilöllinen prosessi, ja kukin tekee sen parhaaksi kokemallaan tavalla. Haluamme kuitenkin omalta osaltamme tuoda muutamia näkökohtia surusta selviytymiseen.

Anna surun tulla

Läheisen ja rakkaan poismeno aiheuttaa henkistä kipua. Lemmikin poisnukkumisen jälkeen on luonnollista, että saatat tuntea olosi tyhjäksi, surulliseksi, väsyneeksi, vihaiseksi, epätietoiseksi, onnettomaksi. Kaikki sisälläsi syntyvät tunnetilat ovat eräällä tapaa verrannollisia antamaasi rakkauteen nähden. Vaikka tuntuisi kuinka pahalta, muista, että luopuminen on elämässä väistämätöntä. Suru väistyy aikanaan ja hyvät muistot nousevat pintaan.

Palaa mukaviin ja lämpimiin muistoihin yhteisistä hetkistänne.

Lemmikit opettavat meille paljon itsestämme ja elämästä. Voit miettiä, mitä lemmikkisi opetti sinulle? Miten voit jatkaa opetuksen toteutumista elämässäsi?

Anna elämän jatkua

Muista myös itsesi ja läheisesi, surusta huolimatta. Muistojen ja surun jakaminen voi helpottaa oloasi. Uuden lemmikin ottamista ei kannata kiirehtiä, mutta sitä ei kannata pelätäkään. Luvassa ovat uudet muistot ja seikkailut.

Ajattelit aina lemmikkisi parasta ja toimit oikein päästäessäsi irti sen hyvinvoinnin vuoksi. Tukea suruun

Yhteistyökumppanit


Maksut välittää Paytrail

Collector- ja Jousto-palveluiden avulla voit maksaa myös laskulla ja osamaksuna.